\"محمد جهانگيري\" در نشست همانديشي توسعه گردشگري سلامت در هتل لاله تهران افزود: يک تبصره درباره نداشتن سقف براي خدمات پزشکي وجود دارد و آن مربوط به گردشگران خارجي است که با هدفي غير از درمان به ايران آمدهاند و دچار مشکل اورژانسي ميشوند.
نماينده تامالاختيار وزير بهداشت در امور توريسم درماني افزود: هنوز مجوز توريسم درماني براي هيچ مرکز درماني صادر نشده است، اما ضوابط آن را به همه بيمارستانهاي دولتي و خصوصي ابلاغ کردهايم، بخشهايي که مايل به پذيرش بيمار خارجي هستند حتما بايد درجه يک عالي باشند و بخشهاي جانبي کل بيمارستان نيز حتما بايد درجه يک باشد، پزشکاني که در اين بخشها فعاليت ميکنند نيز نبايد هيچ مورد تخلفي داشته باشند.
وي گفت: مجوز آژانسهايي که خدمات مسافرتي و گردشگري به بيماران خارجي ارائه ميکنند نيز به طور مشترک از سوي وزارت بهداشت و سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري صادر ميشود.
وي گفت: در زمينه توريسم درماني پرسشهاي مهمي مطرح است از جمله اينکه چرا با وجود توانمنديهاي بالاي پزشکي کشور بيماران خارجي به ايران نميآيند؟ آيا بيماران خارجي در ايران احساس امنيت ميکنند؟ تعرفه خدمات بيماران خارجي را چگونه تعيين کنيم؟ بيماران خارجي چگونه به پزشکان يا آژانسهاي ما اعتماد کنند؟ آيا امکان انتخاب پزشک يا مشاوره قبل از انتخاب را دارند؟ ارتباط مالي بيمارستانها و پزشکان ما با بيماران خارجي چگونه بايد باشد؟
وي گفت: ما براي پاسخ دادن به اين پرسشها به تازگي آيين نامه مراکز توريسم درماني را در وزارت بهداشت تدوين و ابلاغ کردهايم و قرار بر اين است که ضمن نظارت بر مراکز ارائه خدمات به بيماران خارجي فقط سياستگذار و ناظر باشيم و در کارهاي اجرايي دخالت نکنيم.
جهانگيري افزود: اين قول را نيز به مردم ميدهيم که از مازاد توان پزشکي کشور براي جذب بيماران خارجي استفاده ميشود و به هيچ وجه از ميزان خدمت رساني به مردم کم نميشود، بلکه حتي به علت رقابت براي ارتقاي کيفيت به منظور جذب بيمار خارجي سطح کيفي خدمات داخلي نيز بالاتر ميرود.
وي تصريح کرد: سطح خدمترساني به بيماران خارجي هيچ فرقي با بيماران داخلي نخواهد داشت و از مازاد توان کشور در نظام سلامت براي جذب بيماران خارجي استفاده ميکنيم.
وي گفت: به ازاي هر 7 درصد رشد توريسم درماني 20 درصد به کيفيت خدمات داخلي اضافه ميشود با اين حال در بخشهايي مانند پيوند استخوان يا پيوند کبد که در کشور بيماران در نوبت داريم، اين خدمات را به بيماران خارجي ارائه نميکنيم. اگرچه ممکن است هتلينگ يا خدمات جانبي به بيماران خارجي به علت تعرفه بالاتري که از آنها دريافت ميکنيم با خدمات داخلي عادي متفاوت باشد، اما قطعا سطح و کيفيت خدمت بين بيمار ايراني و خارجي هيچ تفاوتي نخواهد داشت.
خشنود، رئيس بيمارستان مرکزي شيراز در اين مراسم با درخواست تسهيلات براي تهيه تجهيزات پزشکي گفت: براي خدمت به بيماران خارجي با کمبود امکانات به خصوص آمبولانس مواجه هستيم و براي ارائه برخي خدمات نيز پزشک نداريم.
جهانگيري در پاسخ وي گفت: قرار نيست همه خدمات گردشگري سلامت را شيراز ارائه کند و همه ايران شهر مجازي توريسم درماني خواهد بود با اين حال با توجه به نزديکي شيراز به کشورهاي عربي منطقه ميتوان از خدمات استادهاي پروازي در مواقع لزوم استفاده کرد.
وثوق، معاون موسسه رويان نيز براي ارائه خدمات سلول درماني از طريق سلولهاي بنيادين به بيماران خارجي توسط متخصصان اين مرکز اعلام آمادگي کرد.
فضلي، مشاور دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي نيز در اين مراسم گفت: مقوله توريسم درماني از سال 95در جهان فعال شده است، اما ما هنوز اول راهيم. کشورهايي مانند اردن و مصر که بسيار از نظر پزشکي از ما عقبتر هستند براي خود از محل توريسم درماني درآمد ميليارد دلاري متصور هستند، اما هنوز هيچ توفيقي در اين بخش نداشتهايم.
وي افزود: عراق که هم مذهب و همسايه ماست، به تازگي براي اعزام سالانه 40 هزار بيمار با هند قرارداد بسته است، اما ما درحالي که سفير اين کشور از ما درخواست چنين قراردادي را داشت در اين زمينه فعال عمل نکردهايم.
S/H/105
انتهای پیام/